Super-ateliere | 2020

 

Înscrie-te la atelierele Super pentru adolescenți! (14-19 ani)

! UPDATE IMPORTANT !

#StămAcasă înseamnă online, înseamnă că atelierele Super se mută la tine acasă!
Prelungim perioada de înscriere pentru film, fotografie și scriere creativă până pe 15 aprilie!
*Știm că e o perioadă grea pentru sănătatea mentală a tuturor, și că poate fi greu să fim creativi sau productivi în condițiile actuale. Vrem să subliniem că e ok să nu funcționăm ca în mod normal și să ne luăm cât de mult timp vrem pentru noi înșine. E ok să nu fim productivi și creativi, și e important să ne cunoaștem limitele și să ne găsim pe cât se poate un echilibru. În același timp, am mutat workshop-urile online pentru că credem că pot fi o ocazie de învățare și de dezvoltare chiar și de acasă, și arta poate fi un mod bun de a ne exprima sentimentele și a înțelege mai bine ce se întâmplă cu noi și în jurul nostru în perioada asta.* 💙 

Reguli pentru înscriere:

 • Înscrierile se fac la superfilmfestival@yahoo.com printr-un e-mail cu titlul “Înscriere la workshop-ul Super de…” (și workshop-ul/ workshop-urile la care vrei să participi), câteva date personale (numele, contul de Facebook, numărul de telefon, liceul, orașul din care ești) și materialele specifice workshop-ului la care vrei să participi (vezi descrierea fiecărui workshop de mai jos). După câteva zile după deadline-ul de înscrieri, noi vom reveni cu un mail în care îți spunem dacă ai fost selectat ca participant.
 • Cu toate că ne dorim ca toată lumea să aibă ocazia să participe, din cauza restricțiilor de buget și pentru că vrem să creăm o atmosferă în care toată lumea să fie auzită la workshop-uri, cu grupuri relativ mici, va trebui să facem o selecție a participanților. Dacă nu vei fi acceptat, însă, nu lăsa asta să te descurajeze. Continuă să faci artă și te așteptăm la alte proiecte Super! 
 • Dacă ai fost selectat, te vom ruga să confirmi participarea și îți vom trimite mai multe detalii despre programul și locația workshop-ului. Te rugăm să răspunzi prompt la mail-ul trimis de noi și să confirmi participarea în decurs de 24 de ore (verifică și căsuța “spam”). În caz contrar, vom alege alt participant de pe lista de așteptare.
 • Te poți înscrie la unul sau două workshop-uri (vei vedea că workshop-ul de fotografie și cel de film se desfășoară în aceeași perioadă).
 • Odată confirmată participarea la workshop, participanții trebuie să participe la toate cursurile. Toate componentele workshop-urilor sunt conectate și toate workshop-urile conduc la producerea unor creații (film/ povești/ fotografii).
 • Super va oferi scutiri în cazul în care workshop-urile sunt în același timp orele de la școală.
 • Toate workshop-urile Super sunt gratuite și nu necesită studii anterioare în domeniu.

Super-ateliere/ 2020: 

 • Workshop-ul de fotografie Super (online): 24-26 aprilie 2020. DEADLINE pentru înscrieri: 15 aprilie (ora 12:00 / la prânz). 
  • Pentru înscrierea la workshop, trebuie trimise 5 selfie-uri și 5 peisaje făcute cu telefonul. În plus, te rugăm să ne scrii două-trei paragrafe în care să ne spui de ce vrei să participi și ce asteptări ai de la workshop (ce vrei să înveți, ce fel de fotografie te pasionează, ce teme ți-ar plăcea să abordezi etc).
  • Pentru acest workshop, se recomandă ca participanții să aibe aparatele lor de fotografiat (sau să împrumute un aparat). Te rugăm să menționezi dacă ai aparat în aplicație. Din păcate, din motive logistice, Super nu poate oferi aparate foto participanților.
  • Ca noutate a workshop-ului din acest an vă propunem tuturor celor care se înscriu să lucrăm împreună, cei “selectați” să vină la București (24-26 aprilie), ceilalți acasă, fiecare în localitatea lui de reședință. Atât cei care participă fizic la workshop, cât și cei care fotografiază pe cont propriu vor lucra pe baza aceleiași teme, care va fi anunțată în ulterior.
  • La final, vom edita și publica un album cu fotografii de la workshop, unde vom selecta fotografii atât din cele făcute la București, cât și din cele făcute în țară, ale participanților care nu vor veni fizic la atelier.

 

 • Workshop-ul de film Super (cursuri online în aprilie și în persoană în vară): 24-29 aprilie 2020. DEADLINE pentru înscrieri: 15 aprilie (ora 12:00/ la prânz). 
  • Pentru înscrierea la workshop, trebuie trimise 3 sinopsis-uri de filme pe care ai vrea să le faci la workshopul Super, bazate pe idei originale, de câte un paragraf fiecare, și la alegere, un scurt-metraj făcut de tine sau 10 fotografii.
  • În plus, te rugăm să ne scrii unul-două paragrafe în care să ne spui de ce vrei să participi la acest workshop, ce așteptări ai de la atelier, și dacă ai o cameră cu care ai putea filma. Te poți înscrie la workshop și dacă nu deții deja o cameră cu care ai putea filma (acest lucru nu îți va afecta aplicația).
  • Workshop-ul va avea inițial o componentă teoretică: cursuri cu experți din domeniu, și apoi o componentă practică, în care participanții vor fi împărțiți în echipe și vor realiza propriile filme sub îndrumarea trainerilor, care vor fi proiectate în cadrul festivalului Super, în iunie.
 • Workshop-ul de creative writing Super (online): 8-10 mai 2020. DEADLINE pentru înscrieri: 15 aprilie (ora 12:00/ la prânz).
  • Pentru înscrierea la workshop, trebuie trimis un text de maxim 1500 de caractere, cu spații cu tot, care să aibă o componentă vizuală puternică/ care ar putea fi transformată într-un film. În plus, te rugăm să ne scrii unul-două paragrafe  în care să ne spui de ce vrei să participi la acest workshop, ce așteptări ai și ce ai vrea să inveți.
  • Workshop-ul se adresează celor care vor să lucreze la tehnicile lor de scris ficțiune (dar și, în mod secundar, non-ficțiune), în special ficțiune cu o componentă narativă/ vizuală/ cinematografică, sau care poate ulterior fi dezvoltată într-un scenariu.

 

Afiș: Theodor Niculae.

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.