Juriul Super 2021

Juriul Super 2021 este format din Sarra Tsorakidis, Călin Boto și Andra Tarara.

Sarra Tsorakidis s-a născut la București în anul 1988. A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică. După absolvire Sarra a regizat două scurtmetraje, care au fost foarte bine primite: „Iederă” (2018) spune povestea unei tinere prinsă în capcana unei prietenii toxice care sfârșește prin a-i distruge viața intimă, și „Kaimos” (2020), despre o femeie de 40 de ani care revine în patria natală după mult timp petrecut în străinătate. În prezent se află în pre-producție cu lungmetrajul său de debut „Ink Wash”, produs de Mandragora, care urmează să fie filmat în primăvara anului 2022.

Călin Boto e critic și jurnalist de film, până nu demult redactor-șef al revistei Film Menu și redactor la All About Romanian Cinema, iar acum redactor la Acoperișul de Sticlă și Films in Frame. Ține o rubrică la Revista Arta, curatoriază selecții mai mari sau mai mici, ia interviuri, moderează Q&A-uri, în fine, câte puțin din toate.

Andra Tarara (n. 1994, Giurgiu) a studiat Imagine de film și televiziune în cadrul UNATC „I.L. Caragiale” București, în 2013-2016, iar în 2018 a finalizat un masterat de antropologie vizuală la SNSPA București. „O moarte în familia mea” este primul film realizat în calitate de regizoare. În 2020, primul său documentar de lungmetraj, „Noi împotriva noastră”, realizat în colaborare cu tatăl ei, a avut premiera internațională în cadrul Festivalului Internațional de Film Documentar Ji.hlava. În prezent lucrează ca arhivistă în cadrul Arhivei de Imagine a Muzeului Național al Țăranului Român și în proiecte independente pe fotografie, video, film.

Premiile Super 2021

Competiție națională

Premiul cel mare constă în 200 de euro oferiți de festivalul Super. 

Mențiunile Juriului constau în cărți de la Dispozitiv Books, Black Button Books și Cărturești. 

Premiul Publicului este oferit de isopatrusute, și constă într-un aparat de fotografiat point & shoot, cu două filme și procesare pentru ele.

Premiul pentru cel mai bun film LGBTQIA+ constă în 200 de euro oferiți de MozaiQ. 

Câștigătorii premiului cel mare, premiului publicului și premiului LGBTQIA+ vor primi câte un trofeu Super realizat de Agata Tabacu. Toți câștigătorii vor primi vouchere de la Fundația Calea Victoriei.   

Competiție internațională

Premiile competiției internaționale constau în abonamente gratuite la platforma de streaming de film de artă Kinoscope. 

Super Pitch

Premiul Super Pitch constă într-o finanțare de 300 de euro pentru un proiect de film, oferiți de Raiffeisen Bank. 

Film + Poezie = ?

Premiile pentru videopoeme constau în cărți oferite de OMG Publishing. În juriul pentru videopoeme sunt Elena Morar și Ioana Diaconu.