Call Zero La Purtare Super10

Noi îți punem la dispoziție o echipă de profesioniști ca tu și colegii tăi să alegeți filmele care vor participa la proiecțiile SUPER și să dați Premiul Liceenilor pentru Cel mai bun film din Competiția One World Romania!

Ce presupune să fii selecționer sau jurat la un festival de film?

Este o întrebare foarte bună căreia îi vei găsi răspunsul în timpul programului. Până atunci, trebuie să știi că la SUPER selecționerii sunt cei care aleg filmele din festival și care se ocupă de organizarea proiecțiilor strict din punct de vedere artistic (gândirea curatorială a selecției, ordinea filmelor, q&a-uri, discuții etc.).

Pentru jurizare va trebui să urmărești filmele din Competiția Festivalului One World și să le dezbați împreună cu colegii tăi pentru a desemna Cel mai bun film.
Înainte de a începe jurizarea, tot în cadrul festivalului One World, vei participa la Atelierul de film documentar (5 zile) unde împreună cu doi tutori din cinematografia românească, vei fi încurajat să privești mai atent realitatea. Vei realiza niște exerciții practice adică fotografii și filmări (cu telefonul mobil, nu e nevoie să ai un aparat de filmat sofisticat). Prin intermediul acestor exerciții vom descoperi împreună ce presupune reprezentarea realității prin aparatul de filmat.
În timpul celor cinci zile de atelier, organizatorii vor asigura echipamentul necesar celor care nu dețin un aparat de filmat sau un telefon mobil.
Nu-i problemă dacă crezi că nu ai aceste skill-uri, oricum le vom descoperi împreună pe parcursul atelierului. Atelierul nu este competitiv, ci mai degrabă dorește să aducă împreună participanții și tutorii într-un spațiu destinat expresiei și discuției libere.

Cine poate participa la program?
Trebuie să ai între 14 și 19 ani, să nu fi terminat liceul și să fii disponibil să participi atât la cele două festivaluri de film cât și la toate întâlnirile stabilite.
E important să știi că nu te poți înscrie dacă ai participat la realizarea unui film înscris în Competiție la SUPER 2022. Vom încerca să facem posibilă participarea tuturor liceenilor, indiferent de unde vin, dar, din păcate, nu vom putea acoperi toate costurile deplasării în București în timpul celor două festivaluri (întâlnirile din afara acestora desfășurându-se online).

Trebuie să trimiți formularul până pe 06 februarie 2022, ora 23:59, iar rezultatele selecției vor fi anunțate până pe 17 februarie.

Partea cea mai importantă sunt textele, în care noi nu căutăm exprimări elevate, citări academice sau eseuri de BAC, ci doar niște texte nepompoase și sincere despre ce crezi, gândești și simți tu.

Ce presupune să faci parte din acest program?

Este OBLIGATORIU să fii prezentx la următoarele întâlniri care se vor ține în regim mixt, atât online cât și în București, în datele de:
24 februarie 05 maiÎntâlniri cu traineri + Selecție SUPER, două/săptămână – ONLINE
12 23 mai (Festivalul One World Romania) – atelier + jurizare – FIZIC
511 septembrie (Festivalul SUPER) – FIZIC

În cazul în care vei fi selecționat pentru Zero la Purtare, îți putem pune la dispoziție o adeverință pentru motivarea absențelor.
În urma selecției, pentru participanții cu vârste sub 18 ani este necesar să pună la dispoziția organizatorilor o declarație semnată de părinți prin care aceștia își dau acordul ca minorul selecționat să participe la întregul program.
Nu există taxă de înscriere de participare.

La întâlniri vei lucra cu colegii tăi, cu cineaști, selecționeri de la festivaluri mai mari, critici de film etc. Vei întâlni oameni dornici să discute perspective diferite asupra domeniului filmului. Nu este o condiție necesară să vrei să studiezi film mai departe.
Programul va fi o ocazie să ne creăm un squad, să ne cunoaștem, să ne distrăm și să construim un safe space pentru o echipă care să experimenteze lucruri noi despre film.

În plus, probabil vom mai avea câteva activități extra, pe care le vom stabili împreună, de la proiecții la gathering-uri ale echipei.

Programul ăsta o să fie SUPER, promitem.
Înscrie-te și o să vezi.

Dacă ai întrebări legate de aplicație, ne poți scrie pe:

www.facebook.com/Superadolescentii/
Instagram: @super.festival