Call Film + poezie = ? 2022

În perioada 29 august – 4 septembrie, în București, are loc a zecea ediție a Festivalului de artă făcută de adolescenți Super, așa că hai să o sărbătorim împreună!

🎈 Una dintre mizele noastre principale e să încurajăm experimentarea cu toate formele de artă. Așa că de câteva ediții, prin call-ul de videopoeme, vă invităm să vă puneți întrebarea FILM + POEZIE = ?

ATENȚIE! Poți folosi în videopoem orice poezie vrei, atât timp cât menționezi la sfârșit numele poetei/poetului. Sau dacă preferi, poate fi o creație proprie, desigur!

🍭 Videopoemele selectate vor fi proiectate în festival, în ziua dedicată poeziei, imediat după lectura participantelor și participanților la atelierul de poezie (dacă vrei să te înscrii și la el, click aici). După proiecție, regizoarele și regizorii vor putea intra în contact cu publicul printr-o sesiune de Q&A.

👻 Videopoemele vor fi selectate de echipa Gura Mare (Andrei Dósa, Teona Galgoțiu, Mircea Andrei Florea) și jurizate de un/o poet/ă și un/o cineast/ă pe care îi vom anunța în curând, care vor desemna videopoemul câștigător și mențiunile (dar te încurajăm să nu dai prea mare importanță ideii de concurs, cel mai important e că poți să cunoști persoane de aceeași vârstă cu tine și cu aceleași pasiuni).

🐲 Prezența la festival nu e obligatorie, dar ne-ar bucura foarte tare să fii alături de noi la discuția de după proiecție și la toate evenimentele din festival la care vrei să participi, la care vei avea intrarea gratuită!

🏠 Dacă nu ai prieteni sau rude în București, îți putem oferi cazare pe durata festivalului.

🚃 Pentru că este gratuit pentru elevi, te rugăm să vii cu trenul. Dacă ești nevoit/ă să folosești (și) altă metodă de transport, te rugăm să ne spui, ca să putem găsi o soluție.


CONDIȚII DE PARTICIPARE

🐞 Să fii elev/ă de liceu SAU student/ă din România sau Republica Moldova
(dacă ești din Republica Moldova și vrei să vii la festival, te rugăm să iei în considerare că va trebui să te carantinezi 14 zile la sosirea în România);

🐞 Să pui la sfârșitul videopoemelor un generic (o listă cu numele tuturor persoanelor care au participat la crearea lui, cât și titul poeziei pe care ai folosit-o și numele poetei sau poetului care a scris-o);

SUGESTII

🐳 Fii liber/ă și nu te limita singur/ă! Un videopoem poate însemna orice: filmări din arhive publice online, un video eseu, filmări abstracte, filmări din arhiva de familie, poezii în voice over, poezii în subtitrări, cuvinte puse peste imagini, și orice alte metode de a te juca cu filmul și poezia îți vin în minte.

🐳 Caută videopoeme, lasă-te inspirat/ă de ele dar încearcă să nu te lași prea influențat/ă. Sigur poți să le îmbunătățești!

DEADLINE ÎNSCRIERI: 30 IULIE

Dacă te-am convins, completează fiecare întrebare de mai jos și pentru orice nelămurire ➡️ contact@superfestival.ro.