Joi, 2 septembrie, la Krănuț, are loc expoziția Super 2021, cu artă vizuală creată de artiști adolescenți. Line-up: inana | IIOANA. 

Punctele comune ale celor 28 de artiști din expoziție sunt vârsta, mai mică de 20 de ani, și faptul că trăiesc în România sau Republica Moldova. Născuți după anul 2000, au petrecut ultimul an și jumătate făcând liceul de acasă, online, perioadă în care au făcut sculpturile, desenele, videourile, picturile, instalațiile și fotografiile din expoziție.

„În lucrările lor se văd păreri și experimente cât se poate de variate, care explorează procesul de creare, de la folosirea accidentului la încercarea de a atinge armonia, de la confortabila reprezentare a unei flori la violență dezlănțuită. Înconjurați de întâmplările și alterarea lumii din ultimele două decenii, unii reacționează cu ironie, alții cu optimism, alții cu îngrijorare.” – Luca Florian, curatorul expoziției

Artiști expozanți: Maria Andronoiu, Bogdan Anghel, Ștefan Octavian Argint, Vladislava Bordeniuc, Alexandra Bucur, Eva Chapkin, Luana Cloșcă, Maria Alexandra Cutuș, Iulia Ioana Dima, Alexandra Halmaghi, Maria Alexandra Iacob, Daria Lupan, Mara Macovei-Moraru, Andreea Angelica Maria, Ștefania Andreea Marin, Ilinca Neagu, Miruna Nica, Francesca Ochian, Petra Pascu, Florentina Luiza Petrișor, Anastasia Piperea, Sandra Popescu, Adelina Robu, Alexandra Roceanu, Gabriel, Alexandru Smărăndache, Anastasia Soleanu, Andra Gabriela Ștefan, Elisa Elena Ștefan. 

Artiști în line-up: 

inana este un artist și producător din București care aparține unui nou val de pop hipnagogic și de dormitor. El propune un amestec elocvent de microgenuri bine alese și manufacturate, acoperind din golul necesității lor în soundscape-ul local. Vine cu o perspectivă DIY și cu o estetică lo-fi pe de o parte emotivă, pe de altă parte extravagantă, să livreze un pachet muzical modern dar și nostalgic.

IIOANA is a pițipunk who sings, paints and pseudoflexes in the cyber-pop-punk space.