Call Pitch 2022

DESPRE SUPER PITCH 2021

Cele patru etape:
1. Înscrierea (21 iulie – 14 august)
Știm că adolescenții nu dispun mereu de resursele necesare pentru a realiza un film de scurtmetraj, așa că vrem să finanțăm ideile voastre! Înscrierea trebuie să includă titlul (final sau provizoriu) al filmului, un logline (rezumatul filmului într-o frază) și sinopsis (povestea filmului pe scurt). În urma acestui formular, vom selecta aproximativ 6 finaliști.

2. Atelierul de producție (29 – 30 august)
Finaliștii se vor întâlni cu un producător de film și vor învăța despre managementul resurselor unui film.

3. Sesiuni 1:1 (31 august – 1 septembrie)
După ateliere, finaliștii vor participa la întâlniri one on one cu un mentor, care îi va ajuta să pregătească și perfecționeze pitch-ul. Pitch-ul trebuie să includă, pe lângă informațiile din aplicație, viziunea regizorală, bugetul și planul de producție.

4. Pitch (3 septembrie)
Finaliștii își vor prezenta ideile de film într-un spațiu special cu videoproiector, în fața unui juriu compus din producătorul de film și un reprezentant „Super”. Vrem să vedem o variantă îmbunătățită a proiectelor față de formularul completat inițial.

Câștigătorul finanțării în valoare de 300 de euro va fi desemnat pe 4 septembrie la gala de premiere a Festivalului de Artă Făcută de Adolescenți „Super”.

REGULAMENT SUPER PITCH 2022

1. Finanțarea totală acordată este de 300 de euro.
2. Se pot înscrie doar liceeni, cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani.
3. Super Pitch se va desfășura în perioada 29 august – 4 septembrie 2022, iar participarea la toate etapele este obligatorie.
4. Echipa filmului finanțat va fi rugată să acopere cheltuielile din banii proprii, să prezinte echipei festivalului o factură ca să facă dovada plății, apoi banii vor fi rambursați. Orice plată trebuie justificată prin bonuri/facturi.
5. Se acceptă orice gen de film (ficțiune, experimental, documentar), cu o durată de maximum 15 minute, și înscrieri multiple de la aceeași persoană, cu rugămintea să se completeze un formular pentru fiecare idee în parte.
6. După primirea finanțării, regizorul/regizorii se angajează ca filmul să fie finalizat până în martie 2023. Dacă filmul nu este produs până atunci, finanțarea poate fi retrasă. Filmul/filmele finanțate vor fi proiectate în ediția de anul viitor (a 11-a) a festivalului Super.
7. După primirea finanțării, o persoană de peste 18 ani (câștigătorul sau tutorele legal) va trebui să semneze un contract cu Festivalul „Super”.