Workshop-ul Super de poezie

Traineri

Cosmina Moroșan

S-a născut în 31 octombrie 1989 la Dorohoi. A absolvit Facultatea de Litere, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca. În prezent este doctorandă la Școala de Studii Literare și Lingvistice, Cluj, cu teza Schizanaliza literaturii marginal-experimentale. A publicat poeme, cronici și traduceri în revistele literare: Steaua, Familia, Echinox, Astra, Hyperion, Tribuna, Arta și este prezentă în antologii precum: Literatura potențială (2006), Deranj (2011), Antologia de poezie contemporană Echinox (2011), Alții (2012), Maraton de poezie feminină (2013). A debutat cu volumul AgesexlocationPLS, Editura Vinea (2006). Experimentează performance-ul prin muzică și artă vizuală sub pseudonimul de Morfolina.

Vlad Moldovan

Născut la 9 noiembrie 1981 la Baia Mare. Redactor la revista „Steaua”. A publicat poeme şi articole în revistele literare „Familia”, „Vatra”, „Apostrof”, „Poesis”, „Discobolul”, „Echinox” ş.a. Poeme în antologiile: La Neagra (2007),  Literatura tînără (2007), Nasturi în lanul de porum (2008), Lunga noapte a liricii româneşti tinere, Rumänisches Kulturinstitut, Berlin, (2009). Debut editorial cu volumul Blank, Editura Cartea Românească, 2009. Al doilea volum de poeme îi apare în 2012 – Dispars la Cartea Românească. În 2017 apare Glitch (Charmides) – cel de al treilea volum de poezie. 2018-  Band1, antologie 1998-2018, ed. Fractalia.

Radu Nițescu

S-a născut în 1992, în București. A publicat două volume de poezie, gringo (Casa de Pariuri Literare, 2012) și Dialectica urșilor (Casa de Editură Max Blecher, 2016) și a participat cu poeme în mai multe antologii de poezie contemporană. A avut lecturi în mai multe orașe din România și de asemenea la Berlin, Sofia, Istanbul. Selecții din poemele sale au fost traduse în engleză, germană, bulgară, ebraică, turcă.

Andrei Dósa

Născut în 1985, la Brașov. A absolvit cursurile masterului de Inovare Culturală (denumit anterior master de Scriere Creatoare) din cadrul Facultăţii de Litere Braşov. A publicat volumele: Când va veni ceea ce este desăvârşit (2011), American Experience (2013), Nada (2015), adevăratul băiat de aur (2017). A tradus mai multe cărţi din engleză şi maghiară. Din 2012, este redactor al revistei ”Poesis internaţional”.

Livia Ștefan

 Născută la 17 octombrie 1982 în Giurgiu. Volume publicate: re.volver (Casa de Pariuri Literare, 2012); Lolita32 (Casa de Editură Max Blecher, 2016). A apărut cu poezie, proză şi fotografie în diverse reviste şi antologii din ţară şi străinătate. Cântă împreună cu Oedip Piaf. Trăieşte în Bucureşti. În pregătire: volumul Thanato Hotel. În aprilie 2017, a participat la workshop-ul de traducere organizat de ICR Stockholm. A fost invitată, în 2017, în Spania, la festivalul Cosmopoetica Cordoba, unde a participat cu poeme din Thanato Hotel traduse în engleză și spaniolă. Site-uri: lolita32.independent.ro / liviastefan.portfoliobox.me / revolverspoem.wordpress.com

Florentin Popa

S-a născut în 1989. Termină liceul în 2007 și se înscrie la Facultatea de Litere a Universității Transilvania din Brașov. Între 2009 și 2012 traduce freelance fără discriminare, de la poezie la lucrări de inginerie; inclusive sute de numere vechi din Turnul de Veghe; se mută în Cluj și – pentru că nu a renunțat la masochism – se angajează în IT. În 2013 câștigă concursul de debut al Casei de Editură Max Blecher și debutează cu volumul Trips, heroes & Lovesongs, pentru care câștigă premiul de poezie Iustin Panța pentru debut și pentru care e nominalizat la Premiul Mihai Eminescu, secțiunea Opera Prima. Din 2015 până în 2016 stagnează groaznic, își caută numele pe Google sperând să găsească recenzii pozitive și găsește doar articole de medicină homeopată din Formula As; începe, în schimb, să păstorească mai multe servere la job. În 2017 îi este publicat Efrafa, un volum de poezie cu și mai multe referințe obscure decât primul.

Vlad Pojoga

S-a născut în 1993, la Sibiu. Co-organizează Festivalul Internațional de Poezie Zona nouă și este fondatorul revistei omonime. Traduce constant din limba engleză, este doctorand al Universității Lucian Blaga din Sibiu şi membru al echipei de proiecte culturale şi literare Z9.

Cătălina Stanislav

Născută în 1995, la Sibiu. A terminat Facultatea de Litere de la Sibiu în 2017 și e în primul an de masterat. E redactor-șef la revista culturală Zona nouă și co-organizează Festivalul Internațional de Poezie Zona nouă de la Sibiu. Traduce proză și poezie din engleză și spaniolă. În 2017 a publicat un chapbook de poezie (dear lori maddox) la micro-publishing-ul If a Leaf Falls Press din Edinburgh, UK.

Alex Văsieș

Alex Văsieș s-a născut pe 14 iunie 1993, la Bistrița. A debutat cu volumul Lovitura de cap, publicat de Casa de Pariuri Literare, în 2012. În 2016 a publicat Instalația, la editura Cartea Românească și Oana Văsieș la editura Charmides. În prezent, doctorand al Facultății de Litere din Cluj-Napoca, UBB.

Ștefan Baghiu

S-a născut în 25 decembrie 1992, la Piatra Neamţ. Este poet şi critic literar. Pentru volumul de debut a primit premiile Observator Cultural 2014 (debut), Premiul „Mihai Eminescu” („Opera Prima”) 2014, Premiul pentru Debut al Uniunii Scriitorilor din România 2014 şi Premiul Tânărul Poet al Anului 2013. Poemele sale au apărut în revistele Manuskript (Au), Versum (Hu), Familia, Steaua, Vatra etc. A fost bursier Kulturkontakt şi prezent la lecturi în Leipzig. În calitate de critic literar a scris studii şi cronici în revistele Cultura, Vatra, Steaua, Tribuna, Poesis International şi a colaborat cu majoritatea publicaţiilor culturale naţionale şi cu unele reviste academice. Este membru al asociaţiei culturale Origo şi a fost membru al Uniunii Scriitorilor din România între 2014 şi 2017. A studiat Literele la Cluj-Napoca, iar acum scrie o teză de doctorat la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Litere şi Arte, unde este şi asistent universitar. Este redactor al revistei Cultura din Bucureşti, a moderat Clubul de Lectură „Nepotu’ lui Thoreau” între 2013-2016 în Cluj-Napoca şi este membru al echipei de proiecte culturale şi literare Z9 din Sibiu.

Benji Horváth

Născut în 1988, la Târgu Mureș. Poet, trăducător, redactor la revista literară maghiară Helikon din Cluj-Napoca, organizator de ateliere și evenimente culturale. A studiat filosofie și istoria religiilor în Budapesta. Are trei volume de poezie publicate: A cseplini díva (Diva cepliniană), 2009; Beatcore, 2015; Az amnézia útja (Drumul amneziei), 2016. A publicat articole, interviuri și recenzii în numeroase periodice. Apare in antologia liniște, pace, perversiuni, heppiend: tineri poeți maghiari din Transilvania (Casa de editură Max Blecher, 2016. Tradusă de Andrei Dósa, coordonată de Ștefan Baghiu).