Teatru, muzică și poezie la Super Warm-up 2019

 

În pregătire pentru Super, festivalul de filme făcute de adolescenți, te invităm la Super Warm-up. Anul acesta, Super Warm-up e multidisciplinar și se extinde în tot Bucureștiul!

✮ Duminică, 12 mai, pe terasa de la MNAC, la ora 19:00: spectacolul Despre români numai de bine, al trupei Brainstorming, formată din adolescenți.

Spectacolul este născut în jurul paradoxului anului trecut: sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire cu o mare parte din populația României în afara țării și cu o pierdere vertiginoasă a unității naționale. Acest spectacol nu este un răspuns, ci mai degrabă o serie de întrebări despre ce înseamnă să fii partriot, de ce să pleci din țară, de ce să revii și unde se poziționează adolescenții în acest peisaj. Distribuție: Eliza Agrosoaie, Matei Bumbuț, Eva Cosac, Andrada Ionescu, Tudor Licu, Ramona Niculae, Diana Tătaru, Una Toma, Ana Trif. Spectacol coordonat de Alexandru Ivănoiu și de Alin Neguțoiu.

 

✮ Vineri, 17 mai, la Macaz. Bar. Teatru. Coop., la ora 21:00: Super: Adolescenți în Concert

Concert cu trupe și artiști adolescenți (postăm line-up-ul curând). Iar, după concert, petrecem toată noaptea la Macaz.

 

✮ Joi, 30 mai, la Standul British Council, în cadrul Bookfest, la ora 14:00: Lansarea antologiei de poezie Super

În aprilie 2019, participanții atelierului de poezie Super, 13 adolescenți din toată țara, cu vârste între 14 și 19 ani, s-au întâlnit cu 11 poete și poeți ca să își discute textele, să facă exerciții de scris și să exploreze ideile spontane care apar pe parcursul întâlnirii. Cele mai bune poezii au fost incluse și ilustrate în antologia de poezie Super 2019, lansată în cadrul Bookfest și urmată de o lectură cu câțiva dintre poeții adolescenți. 

 

Afiș: Elena Smînînă.

—–

Parteneri Super Warm-up: British Council, Muzeul Național de Artă Contemporană, Macaz. Bar. Teatru. Coop.

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Parteneri: Inspectoratul Școlar București, Centrul Ceh, Asociația Accept, Mozaiq, Green Hours, Cinemateca Română, Pegas, Fundația Calea Victoriei, Rags and Riches, ID Fest, Student Consulting, Asociația pentru Dezvoltarea Filmului Românesc, Film mai aproape, Asociația Vira, Vira Films, Bucharest Dance Film Festival, Shorts Up.

Parteneri media: Sub25, Liternet, Acoperișul de sticlă, All about Romanian Cinema, Radio România Cultural, Decât o Revistă, Dissolved Magazine, Movienews.ro, Subcapitol, Scena9, Școala9, Modernism.ro, Perspektiva, Communitatea OffTopic, Muzzix.ro, Versus Magazine, Film Menu.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.