Atelierul de jurnalism Super 2021!

✨ Între 6 și 9 mai, are loc atelierul de jurnalism Super!

La atelier, 10 adolescenți vor învăța să scrie reportaje, să facă interviuri, dar și să facă fotografii. Materialele realizate de participante și participanți vor face parte din revista Super, care va fi distribuită la festival, în iunie. Pe parcursul celor 4 zile, adolescenții se vor întâlni cu trainerii Eugen Istodor, Iaromira Popovici, Nina Mihăilă și Radu Igaszag, și vor face exerciții practice de scriere și fotografie.

🖊️ Detalii despre aplicație:

➡️ În aplicație, vom cere:
– datele tale de contact;
– un scurt text de motivație (de ce vrei să te înscrii la workshop);
– o descriere a unui loc familiar care ar putea fi începutul unui reportaj, de 1200-1500 de caractere cu spații;
– 5 fotografii făcute de tine pe următoarele teme, la alegere: Selfie cu mască/ fără mască/ Acasă la mine/ Strada mea/ Localitatea mea (maxim 2 fotografii/ temă).

➡️ E ok dacă nu ai mai participat la cursuri de jurnalism/ fotografie până acum, și te încurajăm să aplici indiferent de câtă experiență ai!

➡️ Pentru întrebări, ne poți scrie la contact@superfestival.ro sau pe Facebook sau Instagram.

➡️ Deadline pentru înscriere: 18 aprilie.

Formularul de înscriere se găsește mai jos, asigură-te că ai citit cu atenție descrierea și cerințele înainte să completezi!

🧳 Detalii logistice:

➡️ Atelierul e programat să aibă loc în București, în perioada 6-9 mai, în format fizic, cu respectarea normelor de distanțare socială și sanitare. În cazul înrăutățirii situației pandemiei până la momentul atelierului, ne rezervăm dreptul de a muta atelierul online pentru a asigura siguranța participantelor și participanților.

➡️ Atelierul este deschis tuturor adolescenților (care sunt încă la liceu) din România și Republica Moldova. Din păcate însă, adolescenții din Moldova trebuie să țină cont că la sosirea în România din Moldova este necesară intrarea în carantină timp de 14 zile, ceea ce e posibil să îngreuneze participarea.

➡️ Din cauza bugetului restrâns de anul acesta, nu putem asigura cazarea participantelor și participanților. De aceea, te încurajăm să găsești metode alternative de cazare, de exemplu la prieteni/ rude din București. Cu toate acestea, nu vrem ca lipsa cazării să fie un impediment în a participa la atelier, așa că dacă nu reușești să găsești alte forme de cazare, odată acceptat, te rugăm să ne scrii și găsim o soluție împreună!

➡️ Transportul cu trenul este gratuit pentru elevi, și nu putem deconta transportul cu alte mijloace de transport (avion, mașină). Putem deconta alte mijloace de transport doar în situații speciale, de exemplu în cazul în care nu există o legătură cu trenul între orașul de unde provii și București.

🗣️ Traineri:

➡️ Eugen Istodor (reportaj, jurnalism narativ) este profesor la Universitatea București, catedra de Comunicare. Absolvent al Facultății de Litere, Universitatea din București, a semnat rubrici permanente în săptămânalele Catavencii și Dilema Veche.

➡️ Iaromira Popovici (reportaj, jurnalism narativ), este jurnalistă, redactoră și colaboratoare a revistei Dilema Veche. A susținut cursuri de jurnalism la Fundația Calea Victoriei și festivalul Super.

➡️ Radu Igaszag (fotojurnalism) este absolvent al Institutului de Artă Plastică „Ion Andreescu” din Cluj. Regizor la Studioul „Animafilm”, cadru didactic universitar la UNATC din 1993.

➡️ Nina Mihăilă (fotojurnalism) este artist vizual, fotografă și regizoare de film, precum și profesor universitar la UNATC I.L. Caragiale.