Ambasadorii Super 2021

✨ Super, festivalul de filme făcute de adolescenți, iese din București și ajunge în toată România și Republica Moldova! Super își dorește să încurajeze adolescenții din România și Moldova să facă filme și să se exprime prin artă, urmându-și pasiunile. De asta, avem nevoie de ambasadori voluntari ai festivalului, care să ne reprezinte în afara Bucureștiului, promovând evenimentele și campaniile Super (campania de înscriere a filmelor, a lucrărilor la expoziție, ateliere Super etc.) și organizând un proiect de artă colectiv marca Super.

✨ Dacă ești pasionat de artă și crezi în (Super)puterea adolescenților de a face artă, credem că este sarcina perfectă pentru tine. Reprezentanții Super vor primi adeverințe de voluntari ai festivalului și vor fi invitați la ediția a 9-a, unde vor putea cunoaște comunitatea de voluntari, regizori și interni Super și participa gratuit la evenimentele festivalului.

✨ Dacă anul trecut ambasadorii organizau evenimente fizice în orașele lor, anul acesta, din cauza pandemiei, acest lucru nu mai e posibil. Din cauza asta, propunem ambasadorilor o nouă abordare comună: organizarea unui call pentru o lucrare de artă colectivă în regiunea sau în orașul unde activează. Lucrarea va avea în vedere dorința de a reprezenta unitatea și relaționare cu celălalt, chiar și de la distanță, prin artă.

✨ Ne dorim mult să auzim ideile voastre despre ce ați vrea să faceți și cum vă gândiți să implicați comunitățile locale într-un proiect artistic colectiv. Dăm aici câteva exemple de proiecte, dar nu vă limitați la ele (apreciem idei cât mai creative și noi):

• apeluri pentru versuri/ fragmente de text pentru o poveste comună/ niște poeme colective,
• apeluri pentru un film făcut cu materiale filmate cu telefonul de la diverse persoane din oraș, pe o anumită temă,
• o revistă/ zină cu texte și ilustrații primite de la persoane din oraș,
• o mini-expoziție online cu ilustrații/ lucrări de artă plastică primite de la persoane din județ/ oraș pe o anumită temă
• un video-performance colectiv făcut prin îmbinarea mai multor performance-uri individuale trimise de persoane din județ/ oraș, pe o anumită temă.

✨ Rolul ambasadorilor este să aleagă o temă și un format pentru lucrările care vor putea fi înscrise, să facă textul apelului și să se ocupe de detaliile logistice și de promovare a apelului în orașul/ județul lor, dar și de selecția lucrărilor și realizarea unui produs final, colectiv. Proiectele ambasadorilor vor fi apoi promovate pe rețelele sociale Super și adunate pe o pagină specială, dedicată lor, pe site-ul Super.

✨ Ambasadorii Super trebuie să aibă între 14 și 19 ani, să fie din afara Bucureștiului și să fie dispuși să acorde timp constant lucrului pentru festival. Dată limită pentru înscriere: 11 decembrie 2020. După trecerea de prima selecție (formularul), persoanele selectate vor avea un interviu cu un reprezentant Super.