ART200 x Super: Workshop de film queer pentru adolescenți

 

Înscrierile la workshop-ul de film queer pentru tineri (14-23 de ani*), organizat de ART200 împreună cu Super, sunt acum deschise!

Împreună cu 6 traineri, 12 participante și participanți vor explora intersecțiile dintre activismul queer și alte mișcări de emancipare, cum ar fi cea romă sau feministă și vor folosi cinematografia ca o unealtă de reprezentare a persoanelor marginalizate. La final, vor fi realizate 4 scurt-metraje pe care le vom proiecta în cadrul festivalului ART200.

Nu e nevoie să fi făcut neapărat film până acum sau să ai cunoștințe despre istoria filmului queer. E de ajuns să faci parte din comunitatea LGBTQ+ și să fii curioasă sau curios despre cum se face filmul și despre reprezentarea comunităților marginalizate, în special comunitatea LGBTQ+, în cinema! De asemenea, nu e nevoie să ai o cameră/ laptop pentru montaj și acest lucru nu reprezintă în niciun fel un criteriu de selecție. Te vom ruga doar să ne scrii în formular dacă dispui de cameră sau laptop ca să ne ajute atunci când facem echipele.

Este important pentru noi să auzim voci diverse, așa că încurajăm participarea din cât mai multe orașe, atât din România, cât și din Republica Moldova. Noi vom acoperi costurile de deplasare și cazare.

Deadline pentru înscrieri: 26 iulie. Workshop-ul va avea loc în perioada 10-16 august.

Va urăm multă creativitate queer!

* Persoanele care au sub 18 ani și sunt acceptate la workshop vor trebui să primească acordul scris al părinților pentru participare.

Dacă formularul nu apare direct pe site, îl poți vedea aici.

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.