Comunicat: Ție ce o să-ți amintească de Super, festivalul de filme făcute de adolescenți?

O paletă de culori, o eșarfă boa roșie, un flamingo, un manechin și un cățeluș de jucărie care dă din cap lângă parbriz. Acestea sunt doar câteva dintre obiectele reprezentative pentru regizorii de anul acesta. Tu cu ce amintiri vei rămâne de la Super 2019?

În perioada 12-16 iunie, tinerii pasionați de film din toată țara se întâlnesc la București pentru o nouă ediție Super, cu proiecții de film, petreceri, nelipsita expoziție de artă, proiecția de videopoeme “Supercapitol”, și, pentru prima oară în istoria festivalului, un masterclass susținut de regizorul și producătorul francez Guillaume Massart.

Anul acesta, selecționerii Super au avut misiunea dificilă de a alege dintre aproape 500 de filme, înscrise pentru cele două competiții, iar noi vă invităm să le vedem împreună pe cele selectate: 17 filme în Competiția Națională și 22 de filme din peste 12 țări în Competiția Internațională. Vor fi filme despre prietenie, familie și relații, despre singurătate și iubire, despre cum înfruntăm prejudecăți și ne urmăm visele, vor fi filme de acțiune și documentare experimentale.

Deși este organizat de tineri, Super încurajează oamenii de toate vârstele să vină la festival!

 

Programul festivalului:

Miercuri, 12 iunie:

ora 20:00SUPERcapitol: Serbarea – la Centrul Ceh (Strada Ion Ghica 11)

Joi, 13 iunie:

ora 19:00 – Vernisajul expoziției Eastern European – la Plant Village (Șoseaua Nicolae Titulescu 117)

Vineri, 14 iunie:

ora 17:00 – Deschiderea festivalului + Competiția Internațională 1 – la Cinemateca Eforie (Strada Eforie 2)

ora 19:30 – Competiția Națională

ora 23:00 – Petrecere Super – la Macaz – Bar Teatru Coop. (Calea Moșilor 106)

Sâmbătă, 15 iunie:

ora 12:00 – Masterclass Guillaume Massart – la Centrul Ceh

ora 17:00 – Proiecție Festival Friends (filme realizate în proiecte prietene cu festivalul) – la Cinemateca Eforie

ora 19:30 – Competiția Internațională 2

ora 23:00 – Petrecere la Plant Village

Duminică, 16 iunie:

ora 17:00 – Proiecție: Incidental Politics – la Cinemateca Eforie

ora 19:30 – Gala de închidere + Proiectarea filmelor premiate

ora 23:00 – Petrecere de închidere – la Londohome (Strada David Praporgescu 31)

Pagina de Facebook: facebook.com/superadolescentii

Site-ul SUPER: www.superfestival.ro

Urmărește-ne și pe instagram: @superfilmfestival

 

Super înseamnă mai mult decât patru zile de festival.

În fiecare an transmitem dragostea pentru artă mai departe: prin workshop-uri de poezie, de creative writing, film și fotografie.

Încercăm să ajungem la cât mai mulți tineri din țară (și nu numai) cu ajutorul Ambasadorilor Super. În 2019, aceștia au organizat evenimente marca Super în 16 orașe: Bacău, Bistrița, Botoșani, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Edineț, Focșani, Gura-Humorului, Iași, Oradea, Sibiu, Târgoviște, Timișoara și Vaslui.

Pe lângă proiecții de film, anul acesta Super a organizat workshop-uri de poezie, fotografie, film și scriere creativă, precum și “Super Warm-up”, un proiect multidiscliplinar care a inclus teatru, poezie și un concert cu trupe și artiști adolescenți. 

 

—-

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Sponsori: Bosch, Aqua Carpatica.

Parteneri: Institutul Francez, Institutul Cultural Român, British Council, Centrul Ceh, Pegas, Fundația Calea Victoriei, Macaz. Bar Teatru Coop., Arhiva Națională de Filme, Asociația Accept, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Asociația de dezvoltare a filmului românesc, Muzeul Național de Artă Contemporană, Festivalul Film mai aproape, Student Consulting, Asociația Vira. Mozaiq, Vira Films, Rags & Riches, Plant Village, Bucharest International Dance Film Festival, Ingenious Drama Festival.

Parteneri Media: Perspektiva, Dissolved Magazine, DOR, movienews, Versus Magazine, Scena9, SUB25, Film Meniu, SUBCAPITOL, LiterNet, All About Romanian Cinema, Radio România Cultural, Școala9, Modernism, OffTopic, Films in Frame, Acoperișul de sticlă.

Masterclass-ul Guillaume Massart este organizat în cadrul Sezonului România-Franța 2019.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.