Înscrieri Super 2019: Comunicat de presă

Super așteaptă filme făcute de adolescenți pentru ediția a 7-a!

Ție ce-o să-ți amintească de filmul tău de la Super 2019?

“Am luat cămașa cu mult înainte să ne fi apucat de film – strângeam diverse obiecte de recuzită și am dat peste ea întâmplător. Ne-a plăcut atât de mult încât am făcut-o element central în toate cele 4 variante ale filmului, și am folosit-o ca legătură între lumea reală și virtuală.” – Ingrid Enache, regizoare la Super 2017 și 2018 și fostă ambasadoare Super

“Obiectul cu care asociez experiența producției filmului „Three on a Match” este un creion, cu care am animat aproape întregul desen. În fiecare zi vedeam cum se micșora considerabil, cu fiecare urmă de grafit pe care o lăsam, până a ajuns la mărimea actuală. Este probabil obiectul pe care l-am folosit cel mai consistent, de la început până la sfârșitul producției, care a durat 6 luni.” – Vlad Acatincăi, regizor adolescent la Super 2017 și 2018

Fie că e vorba de un creion, o cămașă, o banană sau o jachetă pe care scrie “Italia”, fiecare regizor adolescent de la Super are o grămadă de amintiri cu experiența producției de film. Ție ce o să-ți amintească de filmul pe care ni-l trimiți?

Dacă ești la liceu și vrei să îți vezi filmul proiectat pe marele ecran, ai timp până pe 1 martie să ne arăți scurtmetrajul tău! Iar pe cei care încă n-au făcut un film, îi încurajăm să se apuce cât de repede și să termine la timp pentru a-l înscrie la festival.

Pentru regulamentul complet și înscrieri, intră pe site:

http://www.superfestival.ro/2018/11/27/inscrie-ti-filmul-la-super-2019/

Și dacă vrei să afli mai multe povești din spatele filmelor Super de anul trecut, stai cu ochii pe Instagramul Super: @superfilmfestival și pe Facebook-ul nostru: facebook.com/superadolescentii.

Super este cel mai mare festival din România unde se proiectează filme făcute de adolescenți. Festivalul e organizat de tineri, cu puțini adulți implicați – s-a născut în 2013, din dorința unor regizori adolescenți de a avea un loc unde să își arate filmele, unde să se exprime. În iunie 2018 a avut loc ediția a 6-a, la Cinemateca Eforie – cu peste 50 de scurtmetraje naționale și internaționale proiectate în 16 orașe din țară, ateliere de film, fotografie, poezie și creative writing, 2 proiecții Super Warm-Up, o expoziție de artă și petreceri.

 

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.