Super la Gala Societății Civile 2020!

La începutul lunii octombrie a avut loc Gala Societății Civile 2020, la Rock FM, în cadrul emisiunii Evening Glory cu Răzvan Exarhu.

Suntem foarte bucuroși că festivalul nostru a câștigat pentru ediția 2019 Premiul I al secțiunii „Proiecte pentru Tineret” și Premiul II la secțiunea „Artă și Cultură”, înmânate de Gelu Duminică.

Mulțumim tutoror celor care ne-au fost alături și abia așteptăm edițiile viitoare! ❤️

#GSC2020 #RockFM #EveningGlory #rockon #civicsociety

 

Super 2019 a contribuit la o mai mare vizibilitate a filmului, artei vizuale și a literaturii făcute de adolescenți. Publicul, format din peste 2000 de spectatori în toată țara, a avut ocazia să intre în contact cu universul și cu probleme puse de filmele adolescenților (de exemplu, relația cu părinții, tinerii cu oportunități reduse, drepurile omului).

Super a încurajat liceenii să realizeze artă. În mod direct, peste 400 de liceeni din 30 de țări și-au înscris filmele la Super, dintre care 80 din România; peste 100 de liceeni și-au înscris lucrările la expoziției; peste 150 s-au înscris la ateliere; 30 și-au înscris videopoemele. În mod indirect, peste 1500 de adolescenți din public au fost încurajați să facă artă, aflând că există un spațiu dedicat lor; peste 10000 de tineri care au aflat de festival din presă și rețele sociale, știind că există un spațiu unde pasiunea lor este pusă în prim plan.

Super a creat un spațiu unde liceeni pasionați de artă să poată să își proiecteze scurt-metrajele și să își expună lucrările, pentru a primi aprecieri critice, facilitându-le viitorul ca artiști. Mulți adolescenți au realizat filme sau lucrări special pentru festival. La Super s-a creat o comunitate de adolescenți pasionați de artă care încurajează colaborarea interdisciplinară, lucrul în echipă și împărtășirea pasiunilor.

Super 2019 a contribuit în mod direct la educația a peste 70 de liceeni care au participat la ateliere. Aproximativ 50 de adolescenți au obținut o primă experiență în organizarea de evenimente culturale, ca voluntari și interni ai festivalului.

În ceea ce privește metodele, optăm întotdeauna pentru metode de educație non-formală, prin care încurajăm dialogul și feedback-ul constructiv; abordările inter- și multi-disciplinare, prin care aducem împreună artiști din diverse domenii. De asemenea, ne propunem crearea un spațiu pentru liceenii din comunitățile marginalizate prin parteneriatele realizate (MozaiQ, Accept, Agenția Împreună), eliminarea taxelor de înscriere, o secțiune de filme dedicată drepturilor omului și oferirea unui premiu de film cu tematică LGBTQ.

 

Puteți citi mai multe pe pagina de proiect a festivalului, de pe site-ul Galei Societății Civile.