SUPER x fotografie: Sara Tugearu

Sara e în clasa a11-a şi învaţă la Colegiul Naţional „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti. Pasionată de pictură, de modă, de arhitectură, de poezie şi, mai nou, şi de regie, Sara pune de ceva timp fotografia pe primul loc. Iubeşte să fotografieze orice, însă pune mare preţ pe pozele în care apar persoanele dragi ei.

 

 

     1. Cum ai evoluat şi cum îţi perfecţionezi cunoştinţele fotografice?

Totul a început când o prietenă bună a mea avea nevoie de cineva care să o ajute cu nişte poze. Atunci a fost începutul pasiunii mele, cumva. Urmăream deja mulţi fotografi cunoscuţi, care mă atrăgeau foarte tare în domeniu, dar credeam că nu voi avea talent sau că nu voi avea viziune. Însă, cred că pot spune că, până acum, am dovedit contrariul. După multe documentare şi studii despre domeniu şi după multe ore petrecute exersând alături de prieteni, am reuşit să ajung în punctul în care mă aflu, să descopăr că fotografia e mai mult decât o pasiune.

 

 

 

      2. Cum te ajută fotografia să te conectezi cu persoanele din jurul tău?

Pe lângă multe alte activităţi pe care le fac, îmi place să cred că fotografia mă linişteşte. În general, shootingurile organizate de mine sunt alături de prietenii mei, într-un environment foarte călduros şi natural, care îmi oferă cadre în care îi pot surpinde în natura lor şi pe asta mă bazez.

 

 

     3. Ce face o poză bună să iasă în evidență pe lângă celelalte, din punctul tău de vedere?

Încadrarea, culorile şi calitatea pozelor sunt lucrurile care fac într-adevăr o poză să iasă în evidenţă, din punctul meu de vedere.

 

 

     4. Ce preferi: fotografia pe film sau cea digitală?

Consider că o poză pe film surprinde momentul cât mai natural posibil. O poză instantă plină de culoare şi în care modelul este în ipostaza sa naturală cred că va prinde întodeauna mai bine decât o poză digitală.

 

 

     5. Când te-ai apucat de fotografiat? Ce îți place să fotografiezi?

Cred că asta s-a întâmplat la începutul liceului, după cum am menţionat şi la prima întrebare, făcând poze alături de o prietenă. Cred că, de-a lungul timpului, am dezvoltat o pasiune pentru portrete regizate, însă fără a exclude şi varianta pozelor instante.

 

 

     6. Cum ai descrie stilul tău de a face fotografii?

Încă nu pot defini un anumit stil al meu, mă consider încă în formare.

 

 

      7. Care e fotografia ta preferată? Din cele făcute de tine, bineînțeles. Care e povestea ei?

Cred că poza mea preferată am surprins-o atunci când eram cu o prietenă in Roma, fugind de mamele noastre, încercând să găsim un moment de linişte şi să explorăm singure oraşul. “Ne-am lovit” de acest chioşc care mi-a atras din prima atenţia, fiind cel mai luminat loc de pe strada. Este o poză făcută instant pe film, o poză care mie, personal, îmi aduce aminte de acea zi frumoasă din Roma.

 

 

     8. Ai participat vreodată la un curs de fotografie?

Am participat la cele două workshopuri Super de fotografie în ultimii doi ani, iar acum fac parte din clubul de fotografie al liceului meu.

 

 

   9. Cum ai hotărât să te apuci de fotografie analog? Ce părere ai despre cum s-a popularizat fotografia pe film în ultimul timp?

Consider că fotografia pe film anul acesta a crescut enorm. Mi se pare că, de aceea, și-a pierdut din farmec, deoarece multă lume a început din simplul motiv că este la modă, iar asta a furat din frumusețea acestui stil de fotografie.

 

 

     10. Ce sfaturi ai da unei persoane care nu știe ce să aleagă între analog și digital?

Probabil că sfatul meu ar fi să le încerce pe ambele. Eu aşa mi-am descoperit pasiunea pentru amândouă.

 

INSTAGRAMUL SAREI:

-cont personal: @i.am.sonnie

-cont de fotografie: @bristol35__