Super Warm-up 2018

 

Super prezintă: Warm-up pentru festival la Spaţiul Public European.

Anul acesta, Super are loc de pe 7 pe 10 iunie, în București. În pregătirea festivalului, vă prezentăm două filme în spiritul adolescenților Super, pe 24 și 31 mai.

Event: https://www.facebook.com/events/1974074912906257/

24 mai: The 400 Blows, regia François Truffaut, Franța, 1959.
Partener: Institutul Francez.

Antoine are 12 ani și locuiește în Paris în anii ’50. Neînțeles de părinți pentru că lipsește de la școală și pentru că fură, și terorizat pentru „probleme disciplinare” de către unul dintre profesorii săi, Antoine fuge frecvent și de la școală, și de acasă. Se hotărăște să renunțe de tot la școală după ce profesorul lui îl prinde plagiându-l pe Balzac, apoi, fură o mașină de scris de la tatăl lui vitreg pentru a-și finanța planurile de a fugi definitiv de acasă.

31 mai: Coconut Hero, regia Florian Micoud Cossen, Germania, 2015.
Partener: Goethe-Institut Bucuresti.

Mike (16 ani) găsește viața, cu mama lui cicălitoare, într-un oraș mic și izolat din Canada, fără tată și fără prieteni, de nesuportat. Când încercarea lui de sinucidere îl aduce în spital, doctorii sunt surprinși când află că are o tumoare pe creier. Mike refuză să-și trateze tumorea, chiar și după ce presupusul lui tată biologic, Frank, vine să vorbească cu el. Mike se hotărăște să fugă de acasă și să moară, însă i se întâmplă ceva neașteptat- se îndrăgostește de Miranda.

*Dat fiind că accesul la film include și un control de securitate, avem rugămintea să ajungeți cu cel puțin 10 minute înainte de începerea proiecției. După începerea ei, nu mai este permis accesul în sală. Vă mulțumim pentru înțelegere.

**Subiectul filmelor incluse în seria JOIA de film nu reprezintă, în mod necesar, poziția Comisiei Europene sau a altei instituții UE.

***Intrare liberă; filmele sunt în engleză/ subtitrate în engleză (nu și în română).

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Cu sprijinul: Centrul Național al Cinematografiei.

Parteneri: British Council România, Arhiva Națională de Filme, Student Consulting, F64, Green Hours, PEGAS, Fundația Calea Victoriei, Vira Films, Asociația Vira, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Librăriile Humanitas, Insitutul Cultural Român, Asociația Accept, Asociația de dezvoltare a filmului românesc, Institutul Francez, Institutul Goethe.

Parteneri Media: SUB25, Scena9, Decât o Revistă, LZR, Moderism.ro, Comunitatea Off Topic, RFI România, All About Romanian Cinema, Acoperișul de Sticlă, Art7.fm, SUBCAPITOL, Dissolved Magazine, Liternet.ro, Perspektiva, Radio România Cultural, Brrlog.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.