Workshop-urile Super 2018

 

Înscrie-te la workshop-urile Super pentru adolescenți! (14-19 ani)

Câteva reguli pentru înscriere:

  • Înscrierile se fac la superfilmfestival@yahoo.com printr-un e-mail cu titlul „Înscriere la workshop-ul Super de…” (și workshop-ul/ workshop-urile la care vrei să participi), câteva date personale (numele, contul de Facebook, numărul de telefon, liceul, orașul din care ești) și materialele specifice workshop-ului la care vrei să participi (vezi descrierea fiecărui workshop de mai jos).
  • După câteva zile după deadline-ul de înscrieri, noi vom reveni cu un mail în care îți spunem dacă ai fost selectat ca participant. În același e-mail, te vom ruga să confirmi participarea și îți vom trimite mai multe detalii despre programul și locația workshop-ului. 
  • Te poți înscrie la oricâte workshop-uri.
  • Pentru participanții din afara Bucureștiului, Super poate asigura transportul cu trenul/ autocarul către București (va fi plătit de către participant și decontat de festival la primirea biletului) însă, din păcate, nu poate asigura cazarea sau mesele.
  • Odată confirmată participarea la workshop, participanții trebuie să participe la toate cursurile. Toate componentele workshop-urilor sunt conectate și toate workshop-urile conduc la producerea unor creații (film/ povești/ fotografii). Super va oferi scutiri în cazul în care workshop-urile sunt în același timp orele de la școală.
  • Toate workshop-urile Super sunt gratuite și nu necesită studii anterioare în domeniu.

Workshop-urile Super 2018: 

  • Workshop-ul de fotografie Super: 20-22 aprilie 2018. DEADLINE pentru înscrieri: 16 aprilie (ora 23:59). Pentru înscrierea la workshop, trebuie trimise 5 selfie-uri și 5 peisaje făcute cu telefonul. În plus, te rugăm să ne scrii un paragraf  în care să ne spui de ce vrei să participi la acest workshop. Pentru acest workshop, se recomandă ca participanții să aibe aparatele lor de fotografiat (sau să împrumute un aparat). În cadrul workshop-ului, participanții vor învăța despre mai multe tehnici de fotografie, și unele dintre fotografiile produse de participanți vor fi expuse la expoziția de artă vizuală Super, în iunie. La festival, se va oferi premiul pentru cel mai bun fotograf din cadrul workshop-ului.

 

  • Workshop-ul de creative writing Super: 10-13 mai 2018. DEADLINE pentru înscrieri: 3 mai (ora 23:59). Pentru înscrierea la workshop, trebuie trimis un text de maxim 2000 de caractere, cu spatii cu tot, in care personajul principal să fie persoana care se înscrie la workshop. Acest text trebuie să poata fi inceputul/subiectul unui film. În plus, te rugăm să ne scrii un paragraf  în care să ne spui de ce vrei să participi la acest workshop. Workshop-ul se adresează celor care vor să lucreze la tehnicile lor de scris ficțiune (dar și, în mod secundar, non-ficțiune), în special ficțiune cu o componentă narativă/ vizuală/ cinematografică, sau care poate ulterior fi dezvoltată într-un scenariu.

 

  • Workshop-ul de film Super: 12-19 mai 2018DEADLINE pentru înscrieri: 1 mai (ora 23:59). Pentru înscrierea la workshop, trebuie trimise 7 fotografii, și la alegere: ori o povestire scurta ori un scurtmetraj făcut deja de tine (documentar/fictiune/eseu video). În plus, te rugăm să ne scrii două paragrafe în care să ne spui de ce vrei să participi la acest workshop. Workshop-ul va avea inițial o componentă teoretică: cursuri cu experți din domeniu, și apoi o componentă practică, în care participanții vor fi împărțiți în echipe și vor realiza propriile filme sub îndrumarea trainerilor, care vor fi proiectate în cadrul festivalului Super (secțiunea Festival Friends) în iunie. Nu este necesar ca participanții să aibe echipamente. Super le va pune la dispoziție camere participanților.

 

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Cu sprijinul: Centrul Național al Cinematografiei.

Parteneri: British Council România, Arhiva Națională de Filme, Student Consulting, F64, Green Hours, PEGAS, Fundația Calea Victoriei, Vira Films, Asociația Vira, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Librăriile Humanitas, Insitutul Cultural Român, Asociația Accept, Asociația de dezvoltare a filmului românesc.

Parteneri Media: SUB25, Scena9, Decât o Revistă, LZR, Moderism.ro, Comunitatea Off Topic, RFI România, All About Romanian Cinema, Acoperișul de Sticlă, Art7.fm, SUBCAPITOL, Dissolved Magazine, Liternet.ro, Perspektiva, Radio România Cultural, Brrlog.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.