Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Cinemateca Super: Duel in the Sun

May 18, 2017 @ 7:00 pm - 10:00 pm

Ne face plăcere să anunțăm primul eveniment organizat de Super în colaborare cu TVR 2, ”Super Cinemateca”!
Vom începe acest parteneriat prin proiecția filmului ”Duel in the Sun” (1946), în incinta clădirii iconice a Televiziunii Române. Proiecția este urmată de o dezbatere moderată de Laurențiu Damian și Radu F. Alexandru.Melodrama western urmărește povestea lui Pearl Chavez (Jennifer Jones), o femeie metisă care, după moartea tatălui ei, este captivată într-un triunghi amoros împreună cu doi frați, Lewton și Jesse McCanles (Joseph Cotten și Gregory Peck).
Primul film văzut vreodată de Martin Scorsese, ”Duel in the Sun” poate fi privit drept un film blestemat, orchestrat în principal de renumitul producător american David O. Selznick (participând aici și ca scenarist, cât și ca regizor necreditat). Deși este un film care a trecut prin mâinile a nu mai puțin de 8 regizori (printre care putem să-l remarcăm pe Josef Von Sternberg), el poartă semnătura lui King Vidor (”The Fountainhead”, ”The Big Parade”).”Filmul de Artă” și ”TeleCinemateca” sunt două proiecte emblematice ale TVR și prin misiunea sa, Festivalul Super își dorește ca ele să ajungă cât mai aproape de adolescenți. Am vrea ca prin intermediul acestei colaborări să promovăm abordări curajoase în cinematografie, dar și să aducem împreună generații diferite de cinefili.

!!!

Rezervarea locurilor se face prin mail la adresa superfilmfestival@yahoo.com și este necesară pentru accesul în incinta clădirii TVR.

Details

Date:
May 18, 2017
Time:
7:00 pm - 10:00 pm
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/301609040294315/

Venue

TVR 2
București, Romania

Organizers

Festivalul Super
TVR2