Începe Super 2017: Armata de regizori adolescenți în sala de cinema

            Înarmează-te cu entuziasm pentru singurul festival internațional de filme făcute de liceeni! Între 25 și 28 mai, armata de adolescenți părăsește curtea liceului și vine la festival. Pentru cea de-a 5-a ediție, echipa Super prezintă proiecții de film, tradiționala expoziția de artă și petreceri și concerte în Club Control.

Program:

  • Joi, 25 mai – Vernisajul Expoziției „Shame” de artă făcută de adolescenți la Rezidența Scena 9.

 

  • Vineri, 26 mai – Deschiderea Festivalului, Competiție Internațională 1 și Competiția Națională 1 la Cinema Elvira Popescu. Seara – Petrecerea de deschidere Super.

 

  • Sâmbătă, 27 mai – Competiția Națională 2 și Competiția Internațională 2 la Cinema Elvira Popescu. Seara – Super Party în Club Control.

 

  • Duminică, 28 martie: SUPER LGBTQ la Cinema Elvira Popescu, Gala de închidere, Festival Friends și Petrecere de închidere în Club Control cu muzică din filme mixată de Iulian Molnar.

 

În plus, anul acesta, Super vrea nu numai să proiecteze filme făcute de liceeni, ci să și finanțeze câteva viitoare producții. De asta, organizăm Super Pitch, unde adolescenții ne pot prezenta ideile pentru producții. Înscrierile la Pitch se fac până pe 20 mai.

Adolescenții Super își încarcă obiectivele și luptă pentru artă și cinema. Super este primul și singurul festival din România unde se proiectează filme făcute de adolescenți. Festivalul e organizat de tineri, cu puțini adulți implicați – s-a născut din dorința unor regizori adolescenți de a avea un loc unde să își arate filmele, unde să se exprime.

Anul acesta, înaintea festivalului, Super a ajuns în 12 orașe din țară, în care au avut loc 2 workshop-uri și 11 retrospective. Apoi, în București, au avut loc proiecții de film, un workshop de film și un workshop de fotografie.

 

 

În 2017, Super este Hotspot Cultural BRD.

Finanțator: CNC.

Parteneri: Institutul Francez din București, Pegas, Asociația Accept, Spațiul Public European, Rezidența BRD Scena 9, Club Control, Institutul Cultural Român, Vira Films, Inspectoratul Școlar București, Librăriile Humanitas, Lente Cafe.

Parteneri Media: Sub25, Revista LZR, LiterNet, RFI România, All About Romanian Cinema, Radio România Cultural, TeenPress, Decât o revistă, MovieNews.ro, Dissolved Magazine, SUBCAPITOL, TVR, Haute Culture, Cinemagia, Șapte Seri, Zona Nouă, Acoperișul de Sticlă.

Partener de mobilitate: Uber. Cu Uber ajungi confortabil, convenabil și în siguranță, indiferent de destinație, iar o mașină este mereu la un buton distanță. Participanții care nu au încercat Uber până acum beneficiază de o primă cursă gratuită, în limita a 25 de lei, dacă își fac un cont pe Uber.com/App și introduc în aplicație codul promoțional SuperFestival.